ICU | Foundation   volunteering guesthouse GrassRootz Adventures Afrika Festival Nijmegen KREC

Uganda, een prachtig land met eindeloze mogelijkheden. Uganda heeft een slechte reputatie en imago, dat mag wel eens veranderen. Ondertussen is het al 25 jaar geleden dat er een gewapende machtsovername heeft plaatsgevonden. En het laatste grote gewapende conflict is in 2006 tot een einde gekomen toen Joseph Kony en zijn rebellenleger van het leger van de heer (LRA) naar naburige landen zijn uitgeweken. Hoog tijd om vooruit te kijken en samen met de Oegandese bevolking te werken aan de ontwikkleing van dit prachtige land.

Uganda met zijn prachtige groene landschap en zijn gastvrije vriendelijke bevolking is werkelijk de parel van Afrika. Zelfs de chaotische stad Kampala heeft zijn eigen schoonheid: de door elkaar krioelende mensen en voertuigen en het immer opwaaiende stof geven de stad een uniek karakter vergeleken met de rest van het land. Uganda is met recht een one-city country.City scenery

Eenieder die voor het eerst in Uganda is en de eerste keer de stad verlaat zal na een half uur autorijden verbaasd staan over het steeds groener wordende landschap. Uganda is absoluut niet dat wat men verwacht van een Afrikaans land: dor en droog. Het is groen, groener, groenst!

Overal langs de kant van de weg bieden mensen hun waar aan. Uganda is een van de landen met het hoogste percentage zzp-ers ter wereld en bijna elk gezin heeft wel een handeltje. Meubels maken, cd/dvd’s branden, video bewerking, voedsel verkopen, noem het maar op. Het ondernemerschap is overal aanwezig en wordt ook gestimuleerd door de overheid.
Tea plantageUganda is een makkelijk land om te bereizen, bijna iedereen spreekt Engels, mensen zijn hulpvaardig en gastvrijheid zit hier bij de mensen in het bloed. In Uganda kan je 24 uur per dag onaangekondigd bij iemand op bezoek komen, er zal direct een kopje thee en wat eten, al is het een droog biscuitje, klaargemaakt worden.

Voor iedereen die “altijd al een keer naar Afrika” wil gaan is Uganda bij uitstek het meest geschikte land om de daad bij het woord te voegen, maar houd er rekening mee: het laat je niet meer los!

bekijk meer foto’s


Comments are closed.