ICU | Foundation   volunteering guesthouse GrassRootz Adventures Afrika Festival Nijmegen KREC

Nieuwe Reizen

Geschreven voor de 50plus-beurs 2014 (licht aangepast):

‘Het Nieuwe Reizen’. Dit concept staat niet alleen voor vernieuwende vormen van reizen, maar ook voor innovatieve samenwerking tussen niche spelers in de reiswereld, kleinschalig en persoonlijk komt daarbij steeds weer terug.

Niet haastig van de ene hotspot naar de andere, maar een land écht ontdekken, leren kennen door pure, lokale ontmoetingen. In een actieve rondreis, door zelf bij te dragen als vrijwilliger of meer te lezen over de cultuur. De partijen achter dit concept zoeken naar de meest authentieke plekken op aarde, waar de bevolking met veel liefde en passie wil werken aan toerisme op een andere manier. Zo hebben de reizigers de ervaring van hun leven en kan juist de armere bevolking zich ontwikkelen. Dát is ‘Het Nieuwe Reizen’.

Wij hebben ons verbonden om ‘Het Nieuwe Reizen’ gezamenlijk een grotere bekendheid te geven. Door hun krachten te bundelen, verwachten ze meer mensen te kunnen informeren over nieuwe georganiseerde reisvormen, zoals vrijwilligerswerk, community based of andere vormen van duurzaam toerisme. Hoe meer organisaties zich aansluiten, des te sterker wordt de boodschap.

Onze doelgroep heeft duidelijk interesse om meer ‘achter de schermen’ te kunnen kijken tijdens de reis. Dit heeft een aanpassing gevraagd aan de service die geboden wordt. De reis mag wel wat avontuurlijker worden, maar graag met alle comfort en zekerheden die ze gewend zijn. Met ‘Het Nieuwe Reizen’ kan men goed georganiseerd reizen met optimale vrijheid en kwaliteit, én met aandacht voor de cultuur en natuur.

‘Het Nieuwe Reizen’ levert niet alleen de reiziger meer op, maar ook de lokale bevolking. Binnen dit concept kan de reiziger verblijven in eenvoudige homestays of tenten, gezellige familiehotels of in luxere lokale lodges. Als de reiziger een concrete bijdrage wil leveren, bestaat bovendien de mogelijkheid om vrijwilligerswerk te doen. Met de eerste partijen binnen ‘Het Nieuwe Reizen’ kunt u Afrika ontdekken met Grassrootz, Fairweggistan, Fair2 en Fair Reizen Kenia.

De samenwerking van deze vier verschillende organisaties is bewust gekozen. Alle organisaties hebben als kern het ontdekken van de cultuur van het land waar de reiziger of vrijwilliger te gast is. Bovendien willen zij allen juist door samenwerking het concept sterk maken, in plaats van te concurreren op wie de grootste kan worden. De verwachting is daarom dat het aantal organisaties dat zich aansluit bij dit concept verder gaat groeien. Ook buiten de reisbranche.

 

Comments are closed.