Algemene Informatie

“Ajokis”

Community Wildlife Research and Education Centre

Ajokis is gevestigd op Buffalo Base Campus in Karenga, noordoost Uganda, direct naast Kidepo Valley National Park in de regio Karamoja. Het dorp Karenga heeft 2 basisscholen met totaal 2000 leerlingen en een middelbare school met 800 leerlingen. Vanuit de regio (ook Zuid-Soedan en Kenia) komen leerlingen naar deze scholen. De schooldirecties zijn blij met ons educatieprogramma aan de wildlife clubs en ze ontvangen graag studenten van docentenopleidingen voor stages.

Karenga is een traditioneel dorp waar de meeste mensen wonen in lemen hutten en leven van kleinschalige landbouw en veeteelt. Het ligt op 1400m hoogte en de temperatuur is er aangenaam.

Buffalo Base Campus wordt gemanaged door een Nederlands echtpaar. Behalve dat  Ajokis hier gevestigd is, is het ook een Guesthouse met een restaurant en slaapplaatsen voor 14 personen. Er zijn verschillende voorzieningen zoals waterleiding, doorspoeltoiletten, elektriciteit via zonnepanelen en een grote moestuin. In het dorp is er 3G netwerk en een ziekenhuis. Boodschappen worden gehaald in, of worden bezorgd, vanuit Kitgum een stadje 150km ten westen van Karenga.

Kidepo Valley National Park Uganda